Kristali su suze majke zemlje, prozirna čvrstina u svim bojama sunčevog spektra,  kao latice cvijeća svih vrsta i svih mirisa daju sebe čovjeku.

Bojom, prozirnošću, čvrstoćom, toplinom i vibracijom djeluju na tijelo čovjekovo, prenose dio sebe ljudskom tijelu. Dio svoje ljepote i snage daju nositelju.

Home Up

                                           

 

 

 

 

KINESKA

TRADICIONALNA

MUDROST

 

 

 

 

 

 

Sok od Aronije

 

          

 

 

BIK

 

ČAĐAVAC BIK

Boja - smeđa do crno smeđa, proziran stakleno-sjajna

Jača mišićni sustav na zglobovima, muskulaturu unutarnjih organa, služi kao preventiva za distrofiju mišića. Stabilizira masno tkivo, sprječava celulitis, čisti bubrege i krv, te čuva spolne organe. Osobama u žalosti donosi više životne radosti i svjetla u životu. Daje novu snagu, liječi ovisnost od alkohola i pomaže kod želučanih, crijevnih i koštanih bolesti, te glavobolje. Koristi se neobrađen i obrađen kao privjesak, nakit i kamen za ruku.

Prazni se jednom mjesečno pod mlakom tekućom vodom, a puni se preko noći u posudi uz gorski kristal.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

MAGNETIT BIK

Boja - željezno crna, crna, neprozirna, masno metalnog sjaja

Regulira funkcije gladi, žeđi i tjelesne temperature, rad žlijezda u svezi s metabolizmom i stabilizira krvotok. Čuva od pretjeranog znojenja i jakog mirisa znoja. Psihi donosi toplinu, oslobađa od blokada.

Koristi se neobrađen i obrađen kao privjesak.

Prazni se u zdjelici s mineralima hematita. Puni se pomoću magneta. Jaki je energetski kamen kojem je voda neprijatelj

Čakra - SAHASRARA Planet: MJESEC

Sahasrara znači tisućslojan. Brojka 1000 predstavlja savršenstvo i potpunost. Smještena je na vrhu lubanje, na samom tjemenu glave. Djeluje na cijeli organizam. Boje Sahasrare su bijela, ljubičasta i zlatna.

 

 

PIRIT SUNCE BIK

Boja - srebrno ili metalno raznobojna mat

Prodire duboko u organe i žlijezde i regulira njihove funkcije. Aktivira muskulaturu, razgrađuje masne naslage, štiti od upale mozga, živaca, kičmene moždine. Jača imuno sistem. Ženama pomaže kod menstruacijskih smetnji i u prijelaznom starosnom dobu. Psihi daje snagu i ukazuje novi put.

Koristi se neobrađen u izvornom obliku.

Ne smije se izlagati suncu i vodi, jer je i sam sunce. Jako je osjetljiv na udarce.

Prazni se jednom mjesečno preko noći u suhoj posudi sa hematit kamenčićima. Puni se najbolje preko noći pokraj kamenčića gorskog kristala.

Čakra - VIŠUDA Planet: JUPITER

Tvori u ljudskom tijelu središte zraka i riječi. Smještena je u cervikalnom dijelu kralježnice, područje grkljana. Zovu je još i grlena čakra. Potiče izmjenu tvari i razinu energije, te utječe na živčani sustav. Žute je boje.

 

 

ZOISIT BIK

Boja - tamnije zelena s crnim, stakleno sjajna mat

Štiti spolne organe od bolesti, povećava plodnost, isključuje nasljedne bolesti i povoljno utiče na genetski kod. Čuva srce, pluća i krvotok. Psihu štiti od obijesti i nepromišljenosti. U kombinaciji s rubinom ima osjetno veći spektar djelovanja, a u prirodi se često nalazi s rubinom. Koristi se neobrađen i obrađen kao kamen za ruku, privjesak i nakit.

Prazni se najmanje jednom tjedno pod mlakom tekućom vodom, a puni se na suncu. Ogrlica se prazni preko noći u suhoj zdjelici s hematit kamenčićima.

Čakra - ANAHATA Planet: VENERA

Tvori samo središte čovjeka, te povezuje donje tri čakre koje su povezane s instinktima s gornje tri čakre više ljudske svijesti. Zovu je još i srčana čakra, jer je smještena u visini srca, u sredini prsa. Označava se svijetloplavom ili ružičastom bojom.

 

 

 

Savjeti nutricionistice

kako kombinirati preparate TKM i ayurvedske medicine sa hladno prešanim sokovima

 

Kineski čajevi

 

Impotencija preporuke i savjeti

 

 

Nakit od kristala

Jeftinije kupi i uštedi i više od  60%

Solgar, Twinlab, Doktors Best, Now foods, Nutrex...(i mnoštvo drugih vodećih brendova organskih preparata)
 

Home ] Up ]