Kristali su suze majke zemlje, prozirna čvrstina u svim bojama sunčevog spektra,  kao latice cvijeća svih vrsta i svih mirisa daju sebe čovjeku.

Bojom, prozirnošću, čvrstoćom, toplinom i vibracijom djeluju na tijelo čovjekovo, prenose dio sebe ljudskom tijelu. Dio svoje ljepote i snage daju nositelju.

Home Up

                                           

 

 

 

 

KINESKA

TRADICIONALNA

MUDROST

 

 

 

 

 

 

Sok od Aronije

 

          

 

 

JARAC

 

 

AMETIST JARAC

Boja - ljubičasta od svjetlo do tamne staklenog sjaja

Od davnina poznat kao kamen koji pomaže kod glavobolje i migrene. Pomaže kod menstrualnih problema, pojačava memoriju, regulira krvni tlak i dobar je protiv debljanja.Smiruje srce i živce, čuva od čarolija i zlih sila, loše misli pretvara u optimizam. Kod meditacije pruža najveći stupanj mira, topline i harmonije.

Koristi se neobrađen i obrađen Od njega se radi i eliksir. U čašu od 2 dcl uliti vodu i staviti obrađeni komad ametista. Pustiti da stoji preko noći i ujutro popiti. Eliksir je pokazao dobre rezultate kod regulacije stolice.Poboljšava rast kose i čisti kožu.

Prazni se svakih 15 – 20 dana pod tekućom vodom 3 – 5 min. Ne smije se puniti na suncu.

Čakra - SAHASRARA Planet: MJESEC

Sahasrara znači tisućslojan. Brojka 1000 predstavlja savršenstvo i potpunost. Smještena je na vrhu lubanje, na samom tjemenu glave. Djeluje na cijeli organizam. Boje Sahasrare su bijela, ljubičasta i zlatna.

 

 

ČAROIT JARAC

Boja - ljubičasta, ružičasta do lila sa svjetlim prugama, staklena, stakleno-sjajna

Radi različite mješavine nije pogodan za meditiranje. U kombinaciji sa sugilitom i ametistom može prodrijeti duboko u čakru. Stabilizira neuro-vegetativni i imuno sistem,ima dobro djelovanje na prostatu. Čuva od štetnih zraka. Kamen je koji oslobađa od pretjeranog straha, vlastitim iskustvom spoznat će se individualno djelovanje. Koristi se neobrađen i obrađen (privjesak, ogrlica, kamen za ruku, kugla, donut...).

Prazni se jednom tjedno pod tekućom vodom. Za taj kamen je jako važno punjenje na suncu. On je velike snage i punjenjem na suncu osjetno je povećavamo.

Čakra - SAHASRARA Planet: MJESEC

Sahasrara znači tisućslojan. Brojka 1000 predstavlja savršenstvo i potpunost. Smještena je na vrhu lubanje, na samom tjemenu glave. Djeluje na cijeli organizam. Boje Sahasrare su bijela, ljubičasta i zlatna.

 

 

HEMATIT JARAC

Boja - metalno crna, čelično siva, neproziran metalnog sjaja

Koristi se za čišćenje mnogih drugih kristala. Oslobađa od magnetskih blokada. Zaštita od vanjskih utjecaja kod meditacije. Djeluje na našu krv, čuva od gotovo svih bolesti krvotoka, slabokrvnosti, leukemije, regulira izgradnju ćelija organa, zaustavlja krvarenja. Pijenjem eliksira svakodnevno ujutro oživljava se rad cjelokupnog krvotoka, limfnog sistema, čak dovodi tijelu potrebno željezo u naročito probavljivom obliku. Psihi pruža spontanost i životnu radost.

Koristi se uglavnom obrađen u vidu privjeska, ogrlice, naušnica, piramide i kamen za ruku. Najveći neprijatelj mu je voda. Dovesti ga u vezu sa vodom možemo samo ako pijemo eliksir. Hematit se nikada ne nosi ili koristi sam . Potrebno je imati uz njega još neki kristal.

Prazni se u kristalnoj kupki – u zdjelicu staviti gorske kristaliće koji izvlače štetne zrake iz hematita. Tako se ujedno i puni.

Čakra - MULADARA Planet: MARS

Temelj je čitavog energetskog sustava čakri. Kroz nju se preuzima i prerađuje energija iz zemlje i prirode. Smještena je u području trtične kosti, zdjelice. Predstavlja jaku životnu energiju, snagu i strast. Označava se crvenom bojom.

 

 

LABRADORIT JARAC

Boja - tamno siva do sivo crna- preljevajuća svileno sjajna

Jača imuno sustav, aktivira thimus žlijezdu, mišićje, krvotok, ublažuje koštana oboljenja, pomaže kod niskog tlaka i vremenskih promjena. Oslobađa čak čitavu sobu od negativnih energija. Na psihu djeluje smirujući i ublažava napade srdžbe.Pomaže kod poslovnih uspjeha. Koristi se uglavnom obrađen kao kamen za ruku, privjesak, nakit, kugla (naročito za radne i poslovne prostore).

Prazni se pod mlakom tekućom vodom. Ako je površina mutna preporuča se ostaviti ga 2 dana u zdjelici sa mineralnom vodom na suncu. Time se čisti od negativnih sila, a nabija mineralima i sunčevom energijom.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

ONIKS JARAC

Boja - crna svilenog sjaja

Snažno djeluje na kožu, čuva od gljivica, upala, opeklina od sunca, gnojnih rana, osipa. Pomaže kod rasta kose, jača nokte, poboljšava krvotok, naročito onima koji pate od hladnih ruku i nogu. Psihički uspostavlja harmoniju između fizičkog i duhovnog tijela. Koristi se obrađen kao kamen za ruku, privjesak, ogrlica, piramida, kugla, donut.

Prazni se redovito svakih 10 dana pod vodom, a zatim se puni u zdjelici zajedno sa gorskim kristalom. Crni oniks stiće svoju snagu ako ga se preko noći položi u zemlju ili lonac sa cvijećem.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom.

 

 

SARDONIKS JARAC

Boja - smeđe crno sa svijetlim do bijelim prugama, svileno sjajna

Preko vratnih kralježaka djeluje na živčani sistem. Kao privjesak regulira rad žlijezda naročito štitnjače. Čuva ždrijelo od infekcija, dišne puteve, pluća. Liječi žuticu, hepatitis, cirozu jetre. Smiruje srce. Donosi sreću u ljubavi i igri. Promjena boje bijelih pruga pokazuje na oboljenje jetre. Koristi se isključivo kao kamen za ruku i privjesak.

Prazni se svakih 10 dana pod tekućom vodom, a treba ga što češće izlagati suncu jer se na suncu snažno nabija.

Čakra - VIŠUDA Planet: JUPITER

Tvori u ljudskom tijelu središte zraka i riječi. Smještena je u cervikalnom dijelu kralježnice, područje grkljana. Zovu je još i grlena čakra. Potiče izmjenu tvari i razinu energije, te utječe na živčani sustav. Žute je boje.

 

 

KORALJ CRNI JARAC

Boja - crna stakleno sjajna

Prodire duboko u tijelo i liječi tumore, katare, abscese. Ako osjećate odbojnost prema crnom koralju uputno je napraviti temeljite pretrage kod liječnika.

Koristi se uglavnom kao nakit (ogrlica, narukvica, privjesak).

Prazni se jednom mjesečno u morskoj soli ili čistoj morskoj vodi ili slanoj vodi. Čim se primjeti promjena boje na koraljima treba ih preko noći ostaviti u otopini morske soli. Nije potrebno posebno punjenje jer ga dobiva iz morske soli.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom.

 

 

 

Savjeti nutricionistice

kako kombinirati preparate TKM i ayurvedske medicine sa hladno prešanim sokovima

 

Kineski čajevi

 

Impotencija preporuke i savjeti

 

 

Nakit od kristala

Jeftinije kupi i uštedi i više od  60%

Solgar, Twinlab, Doktors Best, Now foods, Nutrex...(i mnoštvo drugih vodećih brendova organskih preparata)
 

Home ] Up ]