Kristali su suze majke zemlje, prozirna čvrstina u svim bojama sunčevog spektra,  kao latice cvijeća svih vrsta i svih mirisa daju sebe čovjeku.

Bojom, prozirnošću, čvrstoćom, toplinom i vibracijom djeluju na tijelo čovjekovo, prenose dio sebe ljudskom tijelu. Dio svoje ljepote i snage daju nositelju.

Home Up

                                           

 

 

 

 

KINESKA

TRADICIONALNA

MUDROST

 

 

 

 

 

 

Sok od Aronije

 

          

 

 

LAV

 

BRONCIT LAV

Boja -brončana metalnog sjaja

Čuva od čista u organima, ublažuje prerane staračke pojave, pomaže kod kožnih oboljenja i alergija. Eliksir pomaže kod grčeva, išijasa, dišnih problema. Snabdijeva mozak s kisikom. Smiruje i štiti od negativnih energija, jača koncentraciju. Čuva dušu od boli i depresije. Koristi se neobrađen i obrađen.

Prazni se jednom mjesečno pod tekućom vodom. Za punjenje se preporuča staviti ga preko noći u jednu posudu uz gorski kristal.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom.

 

 

CITRIN LAV

Boja - svijetlo do tamno žuta, zlatno-smeđa, stakleno-sjajna

Spada među snažne minerale i ne smije se kombinirati s gorskim kristalom. Ima antidepresivno djelovanje i potiče dobro raspoloženje. Antitoksičnim djelovanjem jača imuno-sustav i metabolizam. Regulira proizvodnju inzulina, jača pankreas. Ublažuje šećernu bolest, jača bubrege i crijeva. Koristi se neobrađen i obrađen kao privjesak i kamen za ruku, a koristi se i eliksir od citrina.

Prazni se jednom do dva puta mjesečno pod mlakom vodom, a regenerira i puni u posudi sa kristalima ametista i hematita.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom.

 

 

DOLOMIT LAV

Boja – sivo-bijela, žutosmeđa stakleno-sjajna

Nekada se koristio za liječenje kožnih i koštanih oboljenja. Čuva od infekcije i gljivica, ublažuje alergije na cvjetni prah, voće, orahe. Čisti znojnice, žlijezde i jajnike. Ima blagu funkciju čišćenja duše, pruža više životne snage, radosti. Agresivne osobe oslobađa pretjeranih reakcija, srdžbe. Pasivnim osobama pruža bolji stav prema životu. Mladima daje snagu oduprijeti se drogama. Koristi se uglavnom obrađen u obliku privjeska i  kamena za ruku.

Prazni se jednom mjesečno u posudi s mineralima hematita, a puni se oko jedan sat pokraj gorskog kristala.

Čakra - ANAHATA Planet: VENERA

Tvori samo središte čovjeka, te povezuje donje tri čakre koje su povezane s instinktima s gornje tri čakre više ljudske svijesti. Zovu je još i srčana čakra, jer je smještena u visini srca, u sredini prsa. Označava se svijetloplavom ili ružičastom bojom.

 

 

JANTAR LAV

Boja - voštano do medeno žuta sa primjesama

Nošen na koži ublažuje sve vrste kožnih bolesti i alergija, psorijazu. Pomaže kod koštanih oboljenja, reume, artritisa, artroze, bolova u križima, zglobovima, živcima.Ublažuje teškoće želuca, jetre i žuči, štitne žlijezde i epilepsije.

Psihički budi novu životnu radost. Donosi svjetlo i toplinu. Koristi se neobrađen i obrađen kao ogrlica, privjesak, kamen za ruku. Eliksir se priprema tako da se u čašu stavi šaka zrna jantara i prelije s vodom, ostavi preko noći i ujutro popije natašte. Koristi se kod bolesti mišića i kostiju, zglobova, živaca.

Prazni se češće vodom, a puni na suncu samo u jutarnjim ili predvečernjim satima.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom.

 

 

KALCIT NARANČASTI LAV.

Boja - narančasta do žuto narančasta, proziran, voštano sjajna

Pomaže ljudima koji su osjetljivi na promjenu vremena. Poboljšava san i otklanja noćne more. Jača kosti, čuva od krhkih kostiju i osteoporoze. Pomaže zacjeljivanju rana nakon operacije, čuva zglobove od istrošenosti, jača mišiće i štiti od oboljenja. Eliksir dobro djeluje na zube, kosu nokte. Na psihu djeluje umirujuće, čuva od mjesečarenja. Koristi se neobrađen i obrađen (kamen za ruku, privjesak, piramida, kugla, nakit).

Prazni se pod tekućom vodom jednom mjesečno, a puni se preko noći pokraj gorskog kristala.

Čakra - MANIPURA Planet: SUNCE

Glavni je akumulator energije iz kojeg se po cijelom tijelu širi životna energija. Smještena je iznad pupka, područje trbuha. Zovu je i solarni pleksus. Prikazana je narančastom bojom

 

 

KARNEOL LAV

Boja - narančasta, žuta, mesno crvena do smeđe crvena, djelomično prugasta, svileno sjajna do mat

Pomaže naročito kod krvnih oboljenja, snizuje šećer u krvi, regulira krvna zrnca, zaustavlja krvarenja, poboljšava krvotok. Ogrlica aktivira cirkulaciju u krajnjim dijelovima udova. Oslobađa srce i srčanu muskulaturu od pritiska. Regulira krvni pritisak. Eliksir pomaže kod paradontoze, krvarenja zubnog mesa, jača oči, čisti kožu. Psihi daje vitalnost i životnu radost. Koristi se neobrađen i obrađen (kamen za ruku, privjesak, nakit).

Prazni se jednom mjesečno pod mlakom tekućom vodom, a puni se na suncu.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

PIRIT LAV

Boja - zlatno žuta, neprozirna metalnog sjaja

Regulira krv, slinu, žuč, harmonizira organe i žlijezde, pomaže kod probavnih problema, upala dišnih putova, pluća, bronhija, kod grčeva, mucanja.

Psihu oslobađa blokada i strahova.

Koristi se neobrađen i obrađen kao kamen za ruku i privjesak.

Prazni se jednom mjesečno preko noći u suhoj zdjelici uz hematit kamenčiće, a puni se na suncu ili pokraj gorskog kristala. Ako se izloži djelovanju vode vrlo brzo izgubi sjaj i snagu. Ako potamni preporučuje se punjenje obaviti u tamnoj dobro zagrijanoj prostoriji.

Čakra - VIŠUDA Planet: JUPITER

Tvori u ljudskom tijelu središte zraka i riječi. Smještena je u cervikalnom dijelu kralježnice, područje grkljana. Zovu je još i grlena čakra. Potiče izmjenu tvari i razinu energije, te utječe na živčani sustav. Žute je boje.

 

 

SUNČEV KAMEN LAV

Boja - narančasto- crvenkasto smeđa s iskričavim točkicama, porculanski sjajna

Čuva od nesanice i iscrpljenosti, kapi i uzetosti, pomaže kod visokog tlaka i arteroskleroze, embolije, liječi bronhijalni katar i astmu, oboljenje zglobova, kostiju, reumu. Eliksir pomaže kod kostobolje, ublažuje depresiju. Koristi se kao kamen za ruku, privjesak.

Prazni se jednom mjesečno pod mlazom mlake vode, a iza toga treba ga obavezno izložiti par sati djelovanju sunca.

Čakra - MULADARA Planet: MARS

Temelj je čitavog energetskog sustava čakri. Kroz nju se preuzima i prerađuje energija iz zemlje i prirode. Smještena je u području trtične kosti, zdjelice. Predstavlja jaku životnu energiju, snagu i strast. Označava se crvenom bojom.

 

 

 

 

Savjeti nutricionistice

kako kombinirati preparate TKM i ayurvedske medicine sa hladno prešanim sokovima

 

Kineski čajevi

 

Impotencija preporuke i savjeti

 

 

Nakit od kristala

Jeftinije kupi i uštedi i više od  60%

Solgar, Twinlab, Doktors Best, Now foods, Nutrex...(i mnoštvo drugih vodećih brendova organskih preparata)
 

Home ] Up ]