Kristali su suze majke zemlje, prozirna čvrstina u svim bojama sunčevog spektra,  kao latice cvijeća svih vrsta i svih mirisa daju sebe čovjeku.

Bojom, prozirnošću, čvrstoćom, toplinom i vibracijom djeluju na tijelo čovjekovo, prenose dio sebe ljudskom tijelu. Dio svoje ljepote i snage daju nositelju.

Home Up

                                           

 

 

 

 

KINESKA

TRADICIONALNA

MUDROST

 

 

 

 

 

 

Sok od Aronije

 

          

 

 

RAK

 

AHAT RAK

Boja - razne boje u raznim tonovima svilenog sjaja

Smanjuje bolove, pomaže kod problema s grlom i dišnim putovima. Ima veliki spektar djelovanja. Za vrijeme trudnoće štiti majku i plod, olakšava porod i čuva psihu od depresije. Koristi se uglavnom obrađen u vidu privjeska, ogrlice, naušnice i kamena za ruku.

Prazni se jednom tjedno pod tekućom mlakom vodom 3-5 minuta, a puni se na suncu oko 1-2 sata.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

GORSKI KRISTAL RAK

Boja - bezbojan do mliječno bijeli stakleno sjajan

Preporuča se koristiti ga uz gotovo sve druge kristale dodatno, jer dozira kao filter preveliku snagu pojedinog kamena. Dokazana ljekovitost na mnogim područjima. Naročito pogodan za žile, koje čisti i omekšava, olakšava rad srca, dovodi kisik mozgu, sprečava infarkt, stabilizira krvni tlak. Koristi se za jačanje energetskog polja i meditaciju. Svojim zračenjem veže zemne i vodene zrake i pretvara ih u pozitivnu energiju. Koristi se neobrađen i obrađen kao kamen za ruku, privjesak, donut, nakit...Eliksir se koristi kada se brzo želi povratiti snagu organizmu. Samo bistri kristali imaju čudesnu vibraciju koju pretvaraju u ljekovitu energiju.

Prazni se jednom do dva puta mjesečno pod tekućom vodom, a puni se izlaganjem suncu u trajanju od 2 sata.

Čakra -AGIA Planet: SATURN

Označava znanje i spoznaju, te je duhovno središte. Omogućuje pozornost i svjesnost. Zovu je i treće oko. Smještena je između obrva, na sredini čela, iznad korijena nosa. Najvažnija je za održavanje općeg zdravlja. Označava se indigo plavom bojom.

 

 

KORALJ BIJELI RAK

Boja – bijela,  stakleno sjajna.

Čuva od koštanih oboljenja i rahitisa, karijesa i paredontoze. Koristi se uglavnom kao nakit.

Prazni se jednom mjesečno u morskoj soli ili čistoj morskoj vodi ili slanoj vodi. Čim se primijeti promjena boje na koraljima treba ih preko noći ostaviti u otopini morske soli. Nije potrebno posebno punjenje jer ga dobiva iz morske soli.

Čakra - SAHASRARA Planet: MJESEC

Sahasrara znači tisućslojan. Brojka 1000 predstavlja savršenstvo i potpunost. Smještena je na vrhu lubanje, na samom tjemenu glave. Djeluje na cijeli organizam. Boje Sahasrare su bijela, ljubičasta i zlatna.

 

 

MAGNEZIT RAK

Boja - bijela do žućkasto smeđa stakleno sjajna

Važan za izgradnju kostiju. Jača krvotok, snizuje kolesterol, sprječava zakrčenje žila. Pomaže rad želuca i crijeva. Eliksir uziman ujutro natašte čisti bubrege, jetra i mjehur te ispire kamence. Na psihu djeluje umirujuće, uklanja depresiju, stres. Koristi se neobrađen i obrađen kao privjesak i kamen za ruku.

Prazni se pod tekućom vodom svakih 20 dana. Naročito treba paziti na promjenu boje jer to označuje ozbiljnu bolest. Ne smije se posudi nikome jer je osobni kamen.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

MJESEČEV KAMEN RAK

Boja – bezbojan, plavkasta, žućkasta, siva, smeđa, svijetla, prozirna porculanskog sjaja

Snažan kamen za žene, regulira rad hormona, hipofizu, metabolizam, olakšava menstrualne bolove, pomaže začeće, olakšava tegobe u klimakteriju. Regulira šećer u krvi, čisti krv, potiče proizvodnju inzulina. Na psihu djeluje harmonizirajuće, otklanja strah od budućnosti. Koristi se neobrađen i obrađen kao kamen za ruku, privjesak nakit.

Prazni se nakon svake upotrebe pod tekućom vodom. Ogrlice i privjeske preporuča se jednom mjesečno prazniti u suhoj zdjelici zajedno s kamenčićima hematita preko noći, najbolje tik pred menstruaciju. Puni se preko noći izložen mjesecu. To je snažan izvor energije.

Čakra - SVADIŠTANA Planet: MERKUR

Energetsko je središte spolnosti i životne radosti. Smještena je iznad spolnih organa. Utječe na spolne žlijezde, na raspoloženje i osjećaje. Zelene je boje, a ta boja aktivira impulse koji povećavaju kreativnost i volju za životom.

 

 

SREBRNO OKO RAK

Boja - zelenkasta sa srebrnim prugama, mat

Liječi jake glavobolje, čuva oči od napora, ukazuje na potrebne korekturne naočale. Kao ogrlica liječi i reumatične glavobolje. Kao eliksir liječi upale zubnog korijena i bolesne zube. Psihi omogućava bolji protok misli i oslobađa blokade. Koristi se neobrađen i obrađen kao kamen za ruku, piramida, kugla, jaje, ogrlica...

Prazni se svaka 4 tjedna pod tekućom vodom. Ogrlicu je dobro preko noći staviti u posudu s neobrađenim hematitom. Puni se pokraj gorskog kristala. Kod promjene boje pruga potrebno je češće čišćenje.

Čakra - ANAHATA Planet: VENERA

Tvori samo središte čovjeka, te povezuje donje tri čakre koje su povezane s instinktima s gornje tri čakre više ljudske svijesti. Zovu je još i srčana čakra, jer je smještena u visini srca, u sredini prsa. Označava se svijetloplavom ili ružičastom bojom. 

 

 

 

 

Savjeti nutricionistice

kako kombinirati preparate TKM i ayurvedske medicine sa hladno prešanim sokovima

 

Kineski čajevi

 

Impotencija preporuke i savjeti

 

 

Nakit od kristala

Jeftinije kupi i uštedi i više od  60%

Solgar, Twinlab, Doktors Best, Now foods, Nutrex...(i mnoštvo drugih vodećih brendova organskih preparata)
 

Home ] Up ]