Kristali su suze majke zemlje, prozirna čvrstina u svim bojama sunčevog spektra,  kao latice cvijeća svih vrsta i svih mirisa daju sebe čovjeku.

Bojom, prozirnošću, čvrstoćom, toplinom i vibracijom djeluju na tijelo čovjekovo, prenose dio sebe ljudskom tijelu. Dio svoje ljepote i snage daju nositelju.

Home Up

                                           

 

 

 

 

KINESKA

TRADICIONALNA

MUDROST

 

 

 

 

 

 

Sok od Aronije

 

          

 

 

Nakshatre (zvijezde)

 

U svakom sazviježđu, npr. Ovan, nakshatre ili zvijezde pobliže određuju osobu i njihova je uloga presudna u određivanju životnih perioda i poslanja svakog pojedinca. Pregled svih 27 nakshatri:

 

Ashvini – božanska zvijezda kojom vlada Ketu (južni mjesečev čvor) govori osobi da je poslanje važno osvijestiti kroz humanitarne, misionarske ili slične djelatnosti koje su spremni odraditi u službi drugih ljudi.

 

Bharani – humana zvijezda kojom vlada Venera osobi daje do znanja da uvijek i u svakom trenutku potiče svoji ljudskost, oprašta i voli, te da na bilo koji način upozna i uđe u moć davanja.

 

Krittika – obična zvijezda kojom vlada Sunce osobi govori da svu svoju kritičnost, sarkastičnost, oštrinu i oštroumnost mora iskoristiti i preobratiti u promicanje viših vrijednosti života.

 

Rohini – humana zvijezda kojom vlada Mjesec nosi poruku osobi da treba uživati život punim plućima, potpuno se opustiti i slijediti unutarnji glas svoga srca, te pomagati ljudima u svim situacijama.

 

Mrigashira – božanska zvijezda kojom vlada Mars govori osobi da treba ustrajno slijediti svoj zacrtani put i ne obazirati se na kritičare kojih će biti mnogo, ali to je samo jedan od testova kroz koje treba proći.

 

Ardra – obična zvijezda kojom vlada Rahu (sjeverni mjesečev čvor) govori osobi da svu svoju ljutnju treba preobraziti kroz borbu sa unutarnjim neprijateljem i shvatiti da oni izvanjski ne predstavljaju nikakav problem.

 

Punarvashu – božanska zvijezda kojom vlada Jupiter nosi poruku osobi da se posveti umjetnosti, kreativnosti i skladu, jer na taj način miri dvije krajnosti, onu intelektualnu i onu intuitivnu, te potiče prirodni put rasta.

 

Pushya – božanska zvijezda kojom vlada Saturn govori osobi da obitelj treba biti na prvom mjestu, bez obzira na sve nesuglasice, a vjernost sebi i partneru glavni moto života.

 

Ashlesha – obična zvijezda kojom vlada Merkur govori osobi da svoj urođeni bunt i neovisnost treba prevladati kroz posvećenost i predanost, te da sva povrijeđenost i žrtva dolazi zbog njene karme.

 

Magha – obična zvijezda kojom vlada Ketu govori osobi da jurne uvijek naprijed, pritom pazeći da ne preskače životne testove, suoči se sa životom i svim situacijama gleda ravno u oči.

 

Poorvaphalguni – humana zvijezda kojom vlada Venera nosi poruku osobi da svi njeni odnosi trebaju biti kristalno jasni i čisti ili ih uopće ne treba biti, uvijek i u svakom trenutku na način da se ne povrijedi druge.

 

Uttaraphalguni – humana zvijezda kojom vlada Sunce govori osobi da se treba maksimalno prepustiti tijeku životnog iskustva, jer usponi i padovi, znanje i neznanje, sve je tako relativno.

 

Hasta – božanska zvijezda kojom vlada Mjesec govori osobi da treba učiti, učiti i samo učiti, jer stjecanjem znanja i intelektualnim djelovanjem potiče napredak sebe, svoje obitelji i okoline.

 

Chitra – obična zvijezda kojom vlada Mars govori osobi da nije zlato sve što sja, niti je izvanjska ljepota primarna. Poticanjem unutarnje ljepote duše dolazi do istinske ljepote.

 

Swati – božanska zvijezda kojom vlada Rahu govori osobi da pravednost i sklad moraju biti na prvom mjestu, jer na taj način spontano raste i sve više napreduje.

 

Vishakha – humana zvijezda kojom vlada Jupiter daje osobi poruku zahvalnosti prema svima koji su joj pomogli. Zahvalnost prema životu odgovor je na sva njena problematična pitanja.

 

Anuradha – božanska zvijezda kojom vlada Saturn govori osobi da se ne treba bojati svoje mekoće i dubine osjećaja, da stječe i prenosi svoje znanje, te da bude utemeljena u postojanoj vjeri.

 

Jyeshta – obična zvijezda kojom vlada Merkur govori osobi da se osloni na vlastitu intuiciju jer je ona nagrada iz prošlih života, ali nagrada isključivo za nju, ne treba je nametati drugima.

 

Moola – obična zvijezda kojom vlada Ketu govori osobi da ne sluša uvijek um i razmišlja, nego da slijedi intuiciju i glas svog srca. Čim počne špekulirati postaje destruktivna, zato treba um staviti po strani.

 

Poorvashadha – humana zvijezda kojom vlada Venera govori osobi da se treba uključiti u bilo koji oblik humanitarnog djelovanja, neka to bude centar svih zbivanja, hobi i profesija, put sreće.

 

Uttarashadha – humana zvijezda kojom vlada Sunce govori osobi da će izazovi dolaziti sa svih strana, te da treba ostati postojana, jer čim posustaje to je samo odmor prije novih izazova.

 

Sravana – božanska zvijezda kojom vlada Mjesec nosi poruku zvuka, moći zvučne vibracije, ritma i sklada života. Osoba treba odlučno, uporno i istrajno slijediti iskonski ritam koji je vodi.

 

Dhanishta – obična zvijezda kojom vlada Mars govori osobi da su joj tvrdoglavost i svojeglavost dati kako bi znala kada reći da, a kada ne, ali to najprije treba naučiti sama sa sobom.

 

Satabisha – obična zvijezda kojom vlada Rahu govori osobi da svestranost i suprotnost raznih interesa neće prevladati isključivošću, već razvijanjem vjere i samopouzdanja.

 

Poorvabhadrapada – humana zvijezda kojom vlada Jupiter govori osobi da treba voljeti cijeli svijet, jer to je njena priroda, bez obzira na razočaranja u ljude.

 

Uttarabhadrapada – humana zvijezda kojom vlada Saturn daje osobi poruku da iako je vrlo osjećajna i treba proći mali rat za pravu ljubav, intoksikacija i promiskuitet nisu izlaz, nego širenje ljubavi svuda i svima.

 

Revati – božanska zvijezda kojom vlada Merkur nosi poruku da bez obzira što vam drugi govore, bez obzira na razne pritiske, na kraju uviđate da je jedina prava ljubav, ljubav prema beskrajnoj jednoti.

 

 

 

 

Savjeti nutricionistice

kako kombinirati preparate TKM i ayurvedske medicine sa hladno prešanim sokovima

 

Kineski čajevi

 

Impotencija preporuke i savjeti

 

 

Nakit od kristala

Jeftinije kupi i uštedi i više od  60%

Solgar, Twinlab, Doktors Best, Now foods, Nutrex...(i mnoštvo drugih vodećih brendova organskih preparata)
 

Home ] Up ]